divendres, 26 d’octubre de 2018

Els de P5 anem a la VEREMA


   El 25 d'octubre els nens i nens de P5 hem anat a Sant Martí Sarroca, un poblet de l'Alt Penedès, molt a prop de Vilafranca que es troba envoltat de vinyes i bosc. Ha estat un dia ple de sorpreses i d'activitat! Vam arribar cap a les 10:30 a la casa de colònies L'Estol i com vam arribar amb molta gana ens vam posar a esmorzar i de sobte... Va aparèixer la Castanyera!!

   Després vam anar a les vinyes per veure els ceps de ben a prop. Vam aprendre que el cep té diverses parts: la soca, el circell, el sarment, els pàmpols i el raïm. També vam aprendre que el raïm pot ser blanc o negre i dependrà del color de la seva pell. Després d'aquesta explicació ens vàrem posar mans a l'obra! i amb unes tisores vam tallar el raïm i el vam col·locar en un cabàs. Amb la collita feta era el moment de fer el most aixafant amb els nostres peus el raïm! Va ser experiència... diferent i divertida.

   Seguidament vam anar a dinar els àpats que amb tant d'amor ens prepareu i ja estàvem preparats per fer front a la part final del dia... La visita a una bodega. Ens va agradar molt les màquines i sobretot quan ens van explicar que quan fan el vi i el cava hi ha una fase en la qual hi ha uns bitxets mooooooolt petits que es tiren pets que fan les bombolles del cava i que el vi fermenti.

   I finalment després de provar un bon most "SENSE ALCOHOL!!!" vam tornar cap a Olesa.


Veure àlbum complet clicant aquí